Saturday, January 27, 2007

2ος αγώνας περιφερειακού πρωταθλήματος Νοτίου Ευβοϊκού 2007




Στον όμιλό μας διοργανώθηκε με επιτυχία 27 & 28/1/2007 ο δεύτερος αγώνας για το περιφερειακό πρωτάθλημα Νοτίου Ευβοϊκού 2007

Σάββατο 27, ή πρώτη μέρα του 2ου αγώνα για το RL 2007 ξεκίνησε, λόγω ιώσεων, με λιγότερες συμμετοχές 99 optimist & 16 Laser.

Πρόεδρος του αγώνα ο Γιώργος Σκλαβούνος (όπως και στον 1ο αγώνα) με βοηθούς εκτός από τους ανθρώπους του διοργανωτή ομίλου τους προπονητές όλων των ομίλων. Ο καιρός αρχικά έδειχνε αρνητικός ως προς την έναρξη με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη κατά μία ώρα περίπου.

Ο στίβος ίδιος όπως και στον 1ο αγώνα, σύμφωνα με την IODA, και η σειρά των εκκινήσεων πρώτα για τα laser και σε σύντομο χρόνο ακολούθησαν τα optimist. Η απάντηση στο ερώτημα «αν πρέπει να διασταυρώνονται οι στόλοι» είναι ότι ισχύουν οι κανονισμοί και το πλήθος των laser δεν είναι μεγάλο για να επικρατήσει σύγχυση.

Στην 1η ιστιοδρομία ο αέρας έφτασε τα 14-16 knots στις 200ο με τάσεις εξασθένησης, στα laser τερμάτισαν με καθαρή διαφορά οι Τζάκσον Ρ., Πυθαρούλης Μ. και Κάτσιος Α. ενώ στα Optimist ο ΙΟΠΟΡ επιβεβαίωσε την πρωτοκαθεδρία του με τους Τσιμπουκέλη Α., Μπακατσιά Τρ. και Δημητρίου Γ. στα κορίτσια η Παπαγιαννάκου Ν. ακολουθούμενη με μεγάλη διαφορά από τις Φιλοκύπρου Θ. και Μπουτσιούκου Κ. Συνολικά τερμάτισαν εμπρόθεσμα 70 σκάφη.

Η 2η ιστιοδρομία πιο δύσκολη με τον αέρα να κυμαίνεται στα 6-10 knots στην ίδια κατεύθυνση. Στα Laser οι Πυθαρούλης Μ., Τζάκσον Ρ., και Κάτσιος Α. τερμάτισαν αρκετά πιο μπροστά από τον υπόλοιπο στόλο και στα Optimist στα αγόρια η σειρά στην πρώτη τριάδα άλλαξε ελαφρά μεταξύ πληρωμάτων του ΙΟΠΟΡ με τους Μπακατσιά Φρ, Τσιμπουκέλη Α., Μπακατσιά Α., στα κορίτσια μια μικρή διαφοροποίηση στη σειρά μεταξύ Φιλοκύπρου Θ. και Μπουτσιούκου Κ. Το σβήσιμο του αέρα προς το τέλος είχε σαν αποτέλεσμα να τερματίσουν μόνο 50 σκάφη.

Στην κατηγορία παίδων-κορασίδων οι πρώτοι τρεις με μεταξύ τους διαφοροποιήσεις στις δύο κούρσες είναι οι Μιχαήλ Σ., Στασινόπουλος Δ. και Πλυμένος Ι και ο Μπουγιούρης Ιωάννης (Φεβρουάριος 1998) είναι ο μικρότερος αθλητής που τερμάτισε και στις δύο κούρσες.

Η συνέχεια πιο δύσκολη με τον αέρα να μην σταθεροποιείται και την ένταση να μειώνεται, ο πρόεδρος όμως δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια άλλαξε τον στίβο άμεσα στις 180ο και έδωσε εκκίνηση για την 3η ιστιοδρομία και στις δύο κατηγορίες. Τελικά παρά την προσπάθεια των παιδιών όταν τα laser καβατζάρανε για δεύτερη φορά την ένα μαζί με τα πρώτα optimist ο καιρός είχε γυρίσει στις 230ο, σε αυτό το σημείο με την σύμφωνη γνώμη όλων αποφασίστηκε να ακυρωθεί η κούρσα και το ραντεβού ανανεώθηκε για την Κυριακή.

Κυριακή 28, δεύτερη μέρα για υπομονετικούς και δυνατούς παίκτες, με τις προβλέψεις να επαληθεύονται με ακρίβεια, δηλαδή μεγάλη ένταση ανέμου, χαμηλή θερμοκρασία και βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι σταδιακή εξασθένιση. Πράγματι η σημαία αναβολής αναρτημένη από τις 11:00 στον ιστό και συνεχείς μετρήσεις του ανέμου κάθε μία ώρα, μέχρι τις 12:30 μετρήθηκαν σταθερά 35mph με την σπιλιάδα να φτάνει σε μεγαλύτερα μεγέθη.

Αρκετοί προπονητές αξιολογώντας την κατάσταση απέσυραν τους μικρότερους σε εμπειρία και κράτησαν τους υπόλοιπους σε χαλαρή εγρήγορση, τελικά η μέτρηση λίγο πριν τις 14:00 επιβεβαίωσε 24-26mph με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση όλων για να προλάβουν το χρονικό όριο των 15:30 ώστε να γίνει άλλη μία κούρσα. Ο στίβος στήθηκε άμεσα στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στο λιμάνι και το νησάκι του Αι’ Νικόλα ενώ τα περισσότερα σκάφη που ήταν σε αναμονή βρέθηκαν άμεσα στο νερό και κάποιοι άλλοι τα ετοίμασαν βιαστικά για να μην χάσουν την κούρσα.

Τα Laser ξεκίνησαν πρώτα και μετά από λίγο ξεκίνησαν και τα optimist, ο άνεμος σταθερά 25mph και ο κυματισμός κοντός & κοφτός, αποτέλεσμα να τερματίσουν όλοι γρήγορα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τα τελικά αποτελέσματα με μικρές διαφοροποιήσεις ως προς την σειρά κατάταξης έχουν ως εξής:

Laser Radial

1

ΤΖΑΚΣΟΝ ΡΩΜΥΛΟΣ

ΑΛΚΥΩΝ

2

ΠΥΘΑΡΟΥΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΝΑΟΜΑ

3

ΚΑΤΣΙΟΣ ΑΛΕΞΗΣ

ΝΟΝΜΑ

Optimist γενική

1

ΤΣΙΜΠΟΥΚΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΙΟΠΟΡ

2

ΜΠΑΚΑΤΣΙΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

ΙΟΠΟΡ

3

ΜΠΑΚΑΤΣΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΙΟΠΟΡ

Optimist κοριτσιών

1

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΝΕΦΕΛΗ

ΙΟΠΟΡ

2

ΦΙΛΟΚΥΠΡΟΥ ΘΑΛΕΙΑ

ΝΟΛ

3

ΚΑΛΥΒΙΩΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

NAOMA

Optimist παίδων – κορασίδων

1

ΠΛΥΜΕΝΟΣ ΙΑΣΩΝ

ΝΟΛ

2

ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣ

ΑΛΚΥΩΝ

3

ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΙΟΠΟΡ

Optimist μικρότερος αθλητής


ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

11-Φεβ-98

Αξιοσημείωτη η συλλογική προσπάθεια όλων, που είχαν βασικό μέλημα τους να γίνει ένας ωραίος αγώνας και κυρίως η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ (αυτών που μας δίνουν λόγω ύπαρξης) ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ που την δεύτερη ημέρα απέδειξαν, όλοι ανεξαιρέτως, πως γνωρίζουν να τιθασεύσουν τον άνεμο.

Η ιστιοπλοΐα είναι ένα

σύνθετο άθλημα που πέρα από όλα τα άλλα απαιτεί δύναμη ψυχής, αντοχή και αποφασιστικότητα, καθήκον όλων μας είναι να αφουγκραζόμαστε τα παιδία και με την στάση μας να τα στηρίζουμε.

Και όπως πάντα συνηθίζετε η καθιερωμένη γιορτή λήξης, με πλούσιο μπουφέ και σπιτικά εδέσματα για όλους τους φιλοξενούμενους.